sunnuntai 30. kesäkuuta 2019

Kreetan reissu 2/3: Meidän näköinen loma.

  Hei! Veikkasit oikein! Asenne muuttui, kun pääsimme perille. Oikeastaan bussissa jo näkyi viitteitä tulevasta.
  Agia marinaan päästyämme ja hotellin tsekattuamme oli jo myöhäinen ilta ja hämärää, mutta silti päätimme lähteä ostamaan vettä ja muita tarpeita. Ja tietty heti syömään!
 Ihan pakko oli tsekata ranta, vaikka ei pimeässä mitään nähtykään, mutta aaltojen äänet ja lempeä merituuli sai odottamaan tulevaa rantsupäivää ja viikkoa Kreetalla!

IHANAA!! OLLAAN KREETALLA!


 Hei, tähän väliin kerron, että olimme mieheni kanssa samassa kohteessa ja samassa pienessä sydämellisessä perhehotellissa Popissa n.13 vuotta sitten kahdestaan ja se olikin osasyy, miksi tämän varasin..


 Ensimmäinen aamu Kreetalla alkoi kahvin tuoksulla, hotellin täydellisellä munakkaalla ja lähileipomon erilaisilla herkuilla.
  Vesa oli herännyt meitä kaikkia aikaisemmin ja reippaana poikana poikkesi hakemaan perheellensä aamiaisen. 🥰
  Tämä muodostuikin reissun rutiiniksi, enkä meinannut malttaa odottaa, mitä viikko tuo tullessaan.

  Leipomoita ja kahviloita on useita ja herkkusuille löytyikin jos jonkinmoista taideteosta muistuttavaa leipomusta! Varsinkin aivan huvipuiston vieressä oleva leipomo, josta sai myös tuoreita hedelmiä ja itse valitsemat smoothie cocktailit.
  Ehkä muistat, kun kerroin ketogeenisesta ruokavaliostani..päätin,että noudatan mahdollisuuksien mukaan sitä myös reissussa.Kovin moni ei ollut kuullut ketosta paikallisissa ravintoloissa tai kaupoissa, mutta sain kyllä pyytämällä herkullista ketoystävällistä ruokaa.
  Täytynee myöntää, että välillä oli vaikea katsella, näyteikkunoista Kreetan herkkuja! Tosin fyysisesti herkkuja ei tee edes mieli...
  Mutta aikamoisia! Herkkusuut hoi! Voin suositella kohdetta!


  LOTTOS niminen ravintola oli paras! En olekaan koskaan saanut yhtä herkullista ruokaa, kuin siellä!   Ja siellä työntekijät olivat ainoastaan asiakkaita varten ja kyselivät kuulumisia. Ja muutenkin ,melkein jokaisessa ruokaravintolassa oli lasten leikkipaikka ja taaperoa kutsuttiin " pomoksi".

 Lapsiamme kohdeltiin niin kunnioittavasti ja kaikki oli todella ystävällisiä ja lempeitä.
  Joka paikassa tervehdittiin, Suomeksi myös.
 Me kunnioittaen heitä taas opeteltiin sanomaan paikallisia tervehdyksiä.
 Tämä oli ehdottomasti perhe -ja lapsiystävällinen paikka!
Huippua oli se, että kokoajan oli jotain tekemistä lapsille. Jos ei, niin mielellään hekin viettivät siestaa.
 Lempi Rantaravintolaksi valikoitui paikka, jossa oli lapsille leikkipaikka sekä rantaleluja.   Mikäs siinä kahvitella ja jätskiä nautiskella. Välillä veteen ja taas pötköttelemään! Ihanaa! Saako lähteä takaisin?

  Agia Marinassa ei tarvitse miettiä, että ruokapaikat tai kaupat olisi kaukana, ja se on plussaa lasten kanssa, vaikka huolehtisikin eväistä ja nesteestä. Yllättävät väsähdykset helteellä saatetaan selättää poikkeamalla pikku välipalalle.

  Kunhan vaan on hyvin syöty ja juotu, niin parasta oli päästä aaltoihin pomppimaan ja varpaita hiekkaan työntämään! Siellä oli pitkä pätkä lapsiystävällistä matalaa rantaa. Vaikkakin aallot oli välillä aika hurjia! Ja niistähän koululaiset tykkäsivät! Lasten mieleen oli joka päivä paljon uintia altaalla ja meressä ja ainakin 150 jätskiä!!! Hyvänä kakkosena huvipuistot!  Meidän matka oli lähtökohtaisesti ajateltu, että lasten ehdoilla mennään ja meille lasten ehdot on yhtäkuin aikuisten ehdot...tiedätkö mitä tarkoitan?
  No, ehkä kerron kuitenkin...  me nimittäin tykätään kaikki samoista asioista...Vesa oli kuin pikkupoika, kun pääsi paikalliseen huvipuistoon ajamaan mikroautoilla ja nautittiin katsoa lasten iloa pomppulinnassa, virtuaalileffassa kuten myös muissa huvilaitteissa. Lasten ilmeet saadessaan rannalla tötteröt tai kesähatut  ja matkamuistot paikallisesta kaupasta..
  Ja kyllähän se nyt tuntuu ihanalta pulikoida altaalla tai rannalla aaltojen työntäessä rantahiekkaa varpaiden väliin..
  Erona tietysti aikuisten ja lasten huvittelussa oli se, että ei lapsia niin kiinnosta syödä ravintolassa hitaasti ja rauhallisesti, saatikka odottaa annoksia, mutta paikallisissa ravintoloissa olikin huomioitu tämä. Ihanaa!

 Meidän viikko reissussa koostuikin rutiineista, jotka toistui aika samana, koska ne todettiin kaikille mieleiseksi.
 Kaikki aamut alkoi sillä, että hotellilla syötiin Vesan hakemat aamiaiset. Seuraavaksi käytiin moikkaamassa naapurin kanoja ja ihastelemassa appelsiinipuita. Sitten rannalle uimaan, kahville ja jätskille. Sen jälkeen taaperon päivälepo ja koululaisten allasbileet! 🤣🤣
 Siitä usein ravintolaan syömään ja rannalle. Minä metsästin auringonlaskuja ikuistamalla ne.  Ja eikun jätskille ja huvipuistoon!

Aivan huippu hauska mesta!
Oli pomppulinna, tramppaa, mikroautoja ja minigolfia . Miinuspuolena mainittakoon, että kävelytiet on aika kapeat, joten viisihenkinen perhe rattaineen joutuu vähän odottelemaan ohikulkijoiden ohitteluita, kun lapsia ei voi laittaa kuitenkaan autotielle odottelemaan tai ohittelemaan.Paikallinen liikennehän on tunnetusti aika..no vauhdikasta! Suosittelen erityistä varovaisuutta!
 Monia lapsiperheen vanhempia mietityttää, että onko kovin vilkas ja äänekäs yöelämä, niin iloinen ja mahdollisuuksia täynnä oleva kohde, mutta ei missään vaiheessa ollut liikaa meteliä, humalaisia tai muutenkaan mitään häiritsevää.
Hei. Nää pikku kalatyypit hoiteli lastemme jalat kesäkuntoon! Kaikkea täällä olikin mahdollista tehdä!

Mainio tunnelma kaiken kaikkiaan! Uskomatonta, mikä kulttuuriero Suomeen ihan jo ihmisten ystävällisyydessä! Ei sillä, etteikö Suomalaiset olisi ystävällisiä, mutta Kreeta...lempeyden, perhekeskeisyyden ja ystävällisyyden maa!Rutiineista poiketen, teimme kuitenkin reissun aikana pienen roadtripin. Vuokrasimme auton ja lähdimme ajelulle vuorille, Chaniaan ja Agia järvelle... Minut tuntien eksyminen Kreetalla olisi täysin mahdollista, mutta kuskina oli Vesa...menikö reissu putkeen?

 Keskiviikkona kirjoitan Kreetan roadtripistä ja kotimatkasta sekä tunnelmista kotiinpaluuseen...

Hei, lopuksi vielä kasa lomakuvia!
Kun sanotaan, että yksi kuva kertoo enemmän, kuin tuhat sanaa.
 Joten tässä hieman sanattomia tunnelmia:


Kiitos, että luit!
 Yksi jakso vielä jäljellä kuvia ja roadtrippiä.
Keskiviikkoon.
Ihan parasta yötä!❤


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hyvinvointi. Kiitos hyvin voin...

 Se olisi elokuu! Pian alkaa lasten koulut ja arki alkaa rullaamaan.  Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että kesä olisi ohi. Nautitaan vapaa...